Romans

Ben Je Op Zoek Naar Een Gratis E-book Roman?

Welkom in onze subafdeling ‘Romans’.

Hier kan je jouw gratis Nederlandstalig e-book vinden alfabetisch gerangschikt volgens de titel, plus de naam van de auteur en een begeleidend woordje uitleg over het gratis e-book zelf.

Je hoeft dan enkel maar te klikken op de erbij horende download link en je kan het gratis e-book lezen op jouw computer.
Eens je jouw e-book hebt gedownload op jouw computer, dan kan je het in Acrobat Reader lezen op het volledige scherm (Full Screen) van jouw monitor door de sneltoets [CTRL + L] in te typen. Je komt uit de mode ‘Full Screen’ door de ‘Escape’ (ESC) toets.

Geniet van jouw gratis e-book!

Alleen op de wereld

Het ontroerende verhaal van Remi

Download link


Auteur: Hector Malot

Deze klassieker vertelt het ontroerende verhaal van de achtjarige Remi die als vondeling opgevoed wordt door zijn pleegmoeder Barberin. Onder druk van de armoede verkoopt zijn stiefvader hem aan een straatmuzikant Vitalis en vanaf dit ogenblik valt Remi van het ene avontuur in het andere waarbij hij verschillende mensen leert kennen. Uiteindelijk komt het uit dat één van die mensen zijn moeder is, mevrouw Milligan, en zijn broer Arthur. Remi trouwt met de stomme Lize en heeft met haar een zoon. Op het einde sticht Remi met zijn vriend Mattia een tehuis voor straatmuzikanten en vindt er een reünie plaats met al zijn vrienden, waaronder vader Acquin.

Referentie: The Project Gutenberg EBook (www.gutenberg.org)

366 blz. onder Pdf formaat


Anna Karenina


De hopeloos verliefde Anna Karenina

Download link


Auteur: Lev Tolstoi

Dit is de tweede bekende roman van Lev Tolstoi, een tiental jaren na zijn epos ‘Oorlog en vrede’. Deze roman bestaat uit 8 delen en vertelt verschillende intrigerende liefdesverhalen waarbij dit van Anna en haar geliefde, de graaf Vronski, centraal staat. Verschillende complexe plots waarbij de betrokken personen elkaar trachten te beïnvloeden. Uiteindelijk pleegt Anna vanuit een staat van verbittering zelfmoord door zich voor een trein te werpen.
De roman werd in 2004 een bestseller in de VS op aanraden van televisiepersoonlijkheid Oprah Winfrey.

Referentie: The Project Gutenberg EBook (www.gutenberg.net)

388 blz. onder Pdf formaat

Ben-Hur


Een Joods koopman ten tijde van Jezus Christus

Download link


Auteur: Lewis Wallace

Het verhaal gaat over een Joodse koopman, Ben-Hur, die leefde ten tijde van Jezus Christus. Zij komen ook met elkaar in contact op verschillende ogenblikken in het verhaal. Ben-Hur wordt valselijk beschuldigd van een aanslag op zijn jeugdvriend, de Romeinse goeverneur Messala. Hij wordt veroordeeld tot slavernij en zijn moeder, Miriam, en zijn zus, Tirzah, worden in de gevangenis opgesloten. Hier begint het verhaal hoe Ben-Hur zijn vrijheid herwint door een reeks gelukkige omstandigheden en hoe hij in een wagenmenners race Messala verslaat waarbij deze zwaar gewond raakt. Ben-Hur vindt zijn moeder en zus ook terug die melaatse waren maar als bij christelijk wonder terug genezen. Ben-Hur bekeert zich tot het Christendom en leidt zijn leven verder met zijn vrouw Esther, zijn vroegere slavin die al lang op hem verliefd was.

Referentie: The Project Gutenberg EBook (www.gutenberg.net)

256 blz. onder Pdf formaat

De Leeuw van Vlaanderen


Een verhaal over Vlamingen die voor zichzelf opkwamen

Download link


Auteur: Hendrik Conscience

Het boek ’De Leeuw van Vlaanderen’ (1838) is een historische beschrijving van de Guldensporenslag in 1302 waar de Vlaamse boeren de strijd wonnen tegen de Franse ridders. Naar aanleiding van het succes van dit boek kreeg de auteur, Hendrik Conscience, de bijnaam van ‘de man die zijn volk leerde lezen’. Dit boek heeft ontzettend veel bijgedragen tot de Vlaamse bewustwording en de groei van de Vlaamse Beweging.

Referentie: The Project Gutenberg EBook (www.gutenberg.net)

236 blz. onder Pdf formaat

Gevoel en verstand


Gaat liefde boven verstand?

Download link


Auteur: Jane Austen (vertaald door: G. van Uildriks)

Aan het eind van de 18de eeuw leven twee zusters, Ellinor en Marianne Dashwood, na de dood van hun vader met hun moeder en weinig financiële middelen in een klein huis in Devon. De twee zusters verschillen sterk van elkaar: Ellinor is rustig, verstandig en gereserveerd, terwijl Marianne heel emotioneel en extravert is. Als ze beiden verliefd worden, is het geluk niet aan hun kant. Uiteindelijk trouwt Ellinor toch met de man van haar dromen en Marianne met een heel betrouwbare oudere man.
Dit is de eerste roman van de belangrijke Engelse romanschrijfster Jane Austen (1775-1817).

Referentie: The Project Gutenberg EBook (www.gutenberg.net)

192 blz. onder Pdf formaat

WordPress SEO